Vegana Hvorfor

Veganer - hvorfor og hvordan

En veganer spiser ikke kød, fjerkræ, fisk, mælkeprodukter, æg eller andre animalske produkter. Hvorfor nu det? Det er der mange grunde til - dyreværnsmæssige, sundhedsmæssige, ressourcemæssige, religiøse/spirituelle - og veganerne er derfor også forskellige som mennesker. Men fælles for os er, at vi (blandt andet) tænker over dét, vi putter i munden.

Og så er vi ikke nødvendigvis kedelige, bare fordi vi er veganere! Veganere har ikke hang til kogt blomkål, danskvand og kolde brusebade, og det ligger os derfor meget på sinde at gøre opmærksom på, at veganismen er farverig, og at man kan leve et udadvendt og helt almindeligt liv, også selv om man spiser lidt specielt.

Det kan du altsammen læse meget mere om her. Vælg punkterne på menuen til venstre. Læs bl.a. om begrundelsen for at blive veganer, praktiske anvisninger for begynder-veganeren, opskrifter, ordliste, "forbudte" indgredienser, ernæring mm.