Vegana Brugsanvisning

Brugsanvisning

Hvis du er uerfaren på internettet, så betaler det sig nok at læse nedenstående brugsanvisning, som fortæller hvordan du kommer nemmest rundt på vores hjemmeside. Hvis du er vant til at bruge internettet, kan du springe dette over.

Bemærk: hvis du er helt ny på internettet, så skal du måske også vide, at du altid kan trykke "Tilbage" eller "Back" (pil tilbage) på din browser. Derved kommer du tilbage til, hvor du var før du klikkede på et eller andet.

Hvis du vil printe noget af materialet ud på din printer, så skal du være opmærksom på, at hjemmesiden er opbygget i såkaldte frames (rammer), og derfor kan det i visse browsere være vanskeligt at få printet det rigtige ud. Hvis du har en god browser, så vil den spørge dig, hvilken frame (del), du ønsker at få printet ud (og så kan du f.eks. vælge, at den skal udprinte dem alle individuelt). Hvis det ikke virker, kan du altid markere den del af hjemmeside-teksten, du ønsker at printe ud, og klippe-klistre den over i et tekstbehandlingsprogram (marker teksten med musen, vælg "Edit"/"Editer" og "Copy"/"Kopier" i browseren og kopiér teksten over i et andet program, fx Word eller WordPerfect.)

 

Indgangssiden

Indgangssiden
Det er den side, du kommer ind på, når du går ind på www.vegana.dk (se ovenfor). På indgangssiden kan du vælge mellem seks forskellige underkategorier:

Lidt længere nede på indganssiden kan du trykke på "English" eller på det engelske flag, hvis du vil have den engelske version af hjemmesiden.

 

En underside

Undersiderne
Når du har valgt en af de seks underkategorier på indgangssiden kommer du ind på en af de såkaldte undersider. De er opbygget på følgende måde (se eksempel ovenfor):

Øverst til venstre kan du se Veganas logo, og klikker du på det, kommer du tilbage til indganssiden. Til højre for logoet går de seks underkategorier igen, så hvis du klikker på ét af dem, kommer du direkte ind på den pågældende side. Hvis du f.eks. er på undersiden "Nyheder" og klikker på ikonet "Links", så bliver du sendt direkte til undersiden links - uden at skulle tilbage til indgangssiden igen.

Under de seks ikoner kan du se en grøn bjælke, hvor du kan se, hvor du er henne i "træstrukturen" på vores hjemmeside. Hvis der f.eks. står

Vegana Blad Kronologisk

så betyder det, at du nærmere bestemt er på Blad-undersiden, og endnu nærmere bestemt på under-undersiden Kronologisk (dvs. den kronologiske udgave af blad-siden). Du kan klikke på ordene i den grønne bjælke, hvis du er faret vild -- i nødstilfælde sender et klik på "Vegana" dig helt tilbage til vores indgangsside.

Til venstre på undersiderne er der en menu, hvorfra du igen kan vælge forskellige undersider (til undersiderne, dvs. under-undersider). Hvis du f.eks. står på undersiden "Blad" (lad os sige, at du har valgt den fra indganssiden), så kan du se, at der er to valgmuligheder på menuen til venstre, nemlig "Emneopdelt artikelsamling" eller "Kronologisk artikelsamling".

Alt i alt er det hensigten at Veganas skulle være nem at navigere rundt i, således at brugeren aldrig farer vild eller er i tvivl om, hvor han/hun er henne. Det eneste, som måske kan være en anelse forvirrende er, når der er et link til en artikel fra medlemsbladet. Her er det nemlig smartest at bruge browserens "Tilbage"/"Back"-funktion, når man er færdig med at læse artiklen. Men hvis man ikke er opmærksom på det, så vil man dog altid kunne komme tilbage ved i stedet at klikke på rullemenuen til venstre på skærmen.